Het Kleurrijke & Quirky Stationery Mini-Warenhuis

Oma Weet Raad: Hoe hou je vliegen buiten de deur!

Zo irritant die zoemende beestje doe overal gaan zitten, het liefst op je lekkere bord met eten, en vervelende poepvlekjes achterlaten. Oma heeft 4 simpele tips om ze buitenshuis te houden! Succes met de vliegenjacht 🙂

Tip 1: Kruidnagel

Een bakje met water en wat hele kruidnagels, gegarandeerd geen vliegen meer in huis! Staat bij mij beneden op de keuken tafel en het hele huis is vrij van vliegen.

 

 

 

Tip 2: Basilicum

Een pot basilicum in de vensterbank houdt vliegen uit de keuken. En je kunt de basilicum gelijk gebruiken in je eten. 2 vliegen in 1 klap 😉

 

 

 

Tip 3: Water

Pak een diepvrieszakje en vul dat voor de helft met koud water, maak het goed dicht met een touw. En hang dit in het deurkozijn waar de vliegen binnenkomen. De vliegen kijken niet recht vooruit, maar schuin, ze hebben dan breedbeeld. En zo komen ze niet naar binnen. I.p.v. een boterhamzakje, kun je ook dit mooie design exemplaar van José de la O neerhangen.

 

Tip 4: Citroen

Een paar schijfjes citroen, of een paar druppels citroensap op een schaaltje in de vensterbank houdt de vliegen ook tegen.

 

 

 

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *