Het Kleurrijke & Quirky Stationery Mini-Warenhuis

Oma weet Raad: Hoe verwijder je kalkaanslag uit glazen vazen

Toen ik zaterdag het prachtige boeket van Frederique’s Choice kreeg wilde ik deze graag plaatsen in mijn favoriete vaas. Er waren alleen wat probleempjes. Waar was de vaas? Ik leef al ruim 6 maanden bij mijn ouders en al mijn spullen staan nog ingepakt in dozen. Na ongeveer een half uur zoeken kwam ze eindelijk te voorschijn, maar ze zat helemaal vol met kalkaanslag…..bah 🙁

Maar ik ben niet zo snel uit het veld geslagen en ben via google opzoek gegaan naar grootmoeder’s tip om kalkaanslag te verwijderen. Die tip was snel gevonden en bleek ook nog eens heel eenvoudig.

Benodigheden:

  • Vaas met kalk aanslag.
  • Azijn
  • Keukenpapier

Doe wat azijn op het keukenpapier, wrijf daarmee door de vaas en de kalk aanslag vliegt eraf!! Na het schoonmaken met azijn de vaas uitspoelen met water en je vaas is weer kraakhelder. Zo makkelijk is het.

En om het te bewijzen een before en after.

BEFORE:

 

AFTER:

 

Veel plezier met poetsen 😉

Liefs, Elke4 thoughts on “Oma weet Raad: Hoe verwijder je kalkaanslag uit glazen vazen”

    • Je kunt eventueel een stukje keukenpapier om een afwasborstel, of iets anders dat door de hals van de karaf past, wikkelen en het daarmee de aanslag proberen te verwijderen! Succes en laat je even weten of het gelukt is?

      @-}—Elisabeth

  • Heb een kristallen vaas van an mijn moeder geërfd, deze is nooit goed schoongemaakt en er zit een kalkrand in, hoe krijg ik die eruit ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *