Posted on Leave a comment

Woonplant van de Maand Februari: Scindapsus

epipremnum-scindapsus-zwarte-pot-bloemenbureauholland-547x377

Woonplant van de maand februari is de Scindapsus, ook bekend als Epipremnum. Een veelzijdige plant door z’n verschillende verschijningsvormen en met als bonus een bijzonder luchtzuiverende werking.

Gevlekt en gevlamd, klimmend en hangend 

Met de Scindapsus kun je alle kanten op. Doordat de ranken op een liaanachtige wijze groeien, kan de plant omhoog klimmen langs een stam of z’n ranken laten hangen. De plant is daardoor te koop als klim- en hangplant. De veelal glanzende bladeren van de Scindapsus zijn hartvormig en hebben een opvallende print: het blad is gevlekt of gevlamd en heeft een kleurenpalet dat loopt van donkergroen via lichtgroen naar zilver, geel en zelfs witachtig.

Makkelijk te verzorgen

De Scindapsus komt van ver: de plant vindt zijn oorsprong in Zuidoost-Azië, Indonesië en de Salomonseilanden. Hoewel de plant ervoor zorgt dat jij zuivere lucht inademt, vraagt hij niet veel terug. Een lichte standplaats zonder tocht, een beetje water zodat de aarde gelijkmatig vochtig is en af en toe wat sproeien met de plantenspuit. En als de ranken te lang worden, knip je ze een stukje af.

bladeren-van-epipremnum-scindapsus-bloemenbureauholland-547x377 verschillende-soorten-epipremnum-scindapsus-bloemenbureauholland-547x377 epipremnum-scindapsus-hangplant-bloemenbureauholland-547x377

Bron: mooiwatplantendoen.nl

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.