Het Kleurrijke & Quirky Stationery Mini-Warenhuis

Woonplant van de maand: Dracaena

download

Ik weet dat de maand Februari er bijna opzit, maar toch wil ik jullie op de valreep kennis laten maken met de woonplant van deze maand: De Dracaena oftewel Drakenbloedboom.

De Dracaena is te verkrijgen in heel veel verschillende soorten en er is er altijd wel 1 die in jouw interieur past. De kleine variant is ontzettend leuk om in verschillende potten in een groep bij elkaar te zetten, zo heb je toch een rustig geheel op bijvoorbeeld je eetkamertafel.

Zelf heb ik een pracht exemplaar mogen ontvangen van Bloemen Bureau Holland. Zie mijn instagram account voor de foto.

download (3)
De botanische naam Dracaena is afgeleid van het Griekse drakaina, wat vrouwtjesdraak betekent. Die naam dankt deze temperamentvolle dame aan het helderrode hars, oftewel drakenbloed, dat enkele soorten produceren. Klinkt dramatisch, maar de Dracaena is een makkelijke huisgenote.
download (1)

De meeste Dracaena-soorten komen voor in Afrika, Zuid-Azië en Midden-Amerika. Ook bij jou thuis is de plant een zonliefhebber. De kleuren van de bladeren en de bladtekening zijn afhankelijk van voldoende (zon)licht. Krijgt ze dat, dan beloont ze je met haar prachtige bladeren, qua kleur en vorm in de meest trendy varianten. Wie wil er nou niet zo’n draak in huis?

download (2)
Even kort:
Plek: Voldoende licht, maar geen direct zonlicht.
Water: Regelmatig water, maar niet teveel: ze houdt niet van natte wortels.
Bijzonderheden: Af en toe wat benevelen met bijvoorbeeld een plantenspuit en met een spons stofvrij maken.

Bron+foto’s: Bloemen bureau Holland


Related Posts

Woonplant van juli 2012: De Palm

Woonplant van juli 2012: De Palm

Deze palm heb ik van Bloemen Bureau Holland gekregen!! Hopelijk gaat ze me de nodige inpsiratie en creativiteit geven om van mijn site een succes te maken!! Volgens Bloemenbureau Holland is de Palm de ultieme sfeermaker en een pure winnaar. Zoek je naar meer creatieve […]

Bruidsboeketten met Vetplanten

Bruidsboeketten met Vetplanten

Vele van ons zien vetplanten als een ouderwetse saaie plant!  Maar niks is minder waar, ze zijn weer Über hip en dan voornamelijk in bruidsboeketten. Prachtig zijn de boeketten met de vetplanten. Ze geven de boeketten iets stoer’s en onvergankelijk’s door hun grijze gloed en dikke […]4 thoughts on “Woonplant van de maand: Dracaena”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *