Woonplant van de maand: Dracaena

download

Ik weet dat de maand Februari er bijna opzit, maar toch wil ik jullie op de valreep kennis laten maken met de woonplant van deze maand: De Dracaena oftewel Drakenbloedboom.

De Dracaena is te verkrijgen in heel veel verschillende soorten en er is er altijd wel 1 die in jouw interieur past. De kleine variant is ontzettend leuk om in verschillende potten in een groep bij elkaar te zetten, zo heb je toch een rustig geheel op bijvoorbeeld je eetkamertafel.

Zelf heb ik een pracht exemplaar mogen ontvangen van Bloemen Bureau Holland. Zie mijn instagram account voor de foto.

download (3)
De botanische naam Dracaena is afgeleid van het Griekse drakaina, wat vrouwtjesdraak betekent. Die naam dankt deze temperamentvolle dame aan het helderrode hars, oftewel drakenbloed, dat enkele soorten produceren. Klinkt dramatisch, maar de Dracaena is een makkelijke huisgenote.
download (1)

De meeste Dracaena-soorten komen voor in Afrika, Zuid-Azië en Midden-Amerika. Ook bij jou thuis is de plant een zonliefhebber. De kleuren van de bladeren en de bladtekening zijn afhankelijk van voldoende (zon)licht. Krijgt ze dat, dan beloont ze je met haar prachtige bladeren, qua kleur en vorm in de meest trendy varianten. Wie wil er nou niet zo’n draak in huis?

download (2)
Even kort:
Plek: Voldoende licht, maar geen direct zonlicht.
Water: Regelmatig water, maar niet teveel: ze houdt niet van natte wortels.
Bijzonderheden: Af en toe wat benevelen met bijvoorbeeld een plantenspuit en met een spons stofvrij maken.

Bron+foto’s: Bloemen bureau Holland4 thoughts on “Woonplant van de maand: Dracaena”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.