Het Kleurrijke & Quirky Stationery Mini-Warenhuis

Woonplant van juli 2012: De Palm

Deze palm heb ik van Bloemen Bureau Holland gekregen!! Hopelijk gaat ze me de nodige inpsiratie en creativiteit geven om van mijn site een succes te maken!!


Woonplant van de Maand Juli

Volgens Bloemenbureau Holland is de Palm de ultieme sfeermaker en een pure winnaar.

Zoek je naar meer creatieve inspiratie dan is de Palm een goede keuze. Met de Palm haal je dus een echte persoonlijkheid in huis en verzeker jezelf van de origineelste plannen en ideeën. Onderzoekers hebben namelijk aangetoond dat een Palm in je directe omgeving zorgt voor creatievere ideeën en betere oplossingen. Dat komt door het rustgevende en helende effect van de plant. Ander onderzoek laat zien dat proefpersonen die een creatieve opdracht moeten uitvoeren dit aanzienlijk beter doen in een ruimte met een plant dan diegenen die in een vertrek zonder plant zitten. Artisticiteit gegarandeerd dus met je Palm!

 

Palmen heb je in vele maten en soorten en daardoor erg makkelijk in ieder interieur te plaatsen. Je hebt zelfs mini varianten van de palm die het erg goed doen als tafelplant.

  

Van origine is de Palm een tropische plant die geniet van een hoge luchtvochtigheid. De Palm wil graag een lichte plaats en geef hem regelmatig water zodat de grond vochtig blijft. Geef de Palm niet teveel water, want hij houdt niet van natte voetjes. In de wintermaanden, wanneer de verwarming flink brandt kun je, je Palm extra verzorgen door regelmatig zijn bladerdek met water te besproeien.

Een Palm kun je niet snoeien, dus mocht de plant te groot worden voor je favoriete plek, zul die moeten verplaatsen naar een ruimere plek in het huis.

Ik vind de Palm persoonlijk een erg mooie plant het geeft mij het gevoel van zomer, tropische eilanden en uitgestrekte stranden. Voor mij absoluut een topper om tijdens de lente en zomer in huis te hebben.

Wat vinden jullie van de Palm?

 

Bron en foto’s : Bloemenbureau Holland 


Related Posts

Woonplant van de maand: Dracaena

Woonplant van de maand: Dracaena

Ik weet dat de maand Februari er bijna opzit, maar toch wil ik jullie op de valreep kennis laten maken met de woonplant van deze maand: De Dracaena oftewel Drakenbloedboom. De Dracaena is te verkrijgen in heel veel verschillende soorten en er is er altijd […]

Vrolijke plantenbakken voor op je balkon of tuin

Vrolijke plantenbakken voor op je balkon of tuin

Wil je graag je balkon of tuin op vrolijke met mooi gekleurde potten, maar ben je bang dat je daardoor ruimte verliest of dat jouw tuin of balkon veelste klein is voor bloemen en planten. Elho heeft een prachtige collectie ontworpen voor mensen met een […]2 thoughts on “Woonplant van juli 2012: De Palm”

  • Ik heb drie palmen in mijn woonkamer staan. Vandaar die creativiteit *kuch* 🙂 Maar inderdaad: ze doen mij ook denken aan tropische oorden, dus ik zal ze altijd blijven kopen.

    • Haha, de palmen helpen jou dus echt met je creatieve uitspattingen 😉 Ik denk altijd maar baat het niet, dan schaadt het niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *