Het Kleurrijke & Quirky Stationery Mini-Warenhuis

DIY // Spookjes van wol

DIY // Spookjes van wol

Niet zoveel kleur vandaag…haha, soms kan ik best zonder. De spookjes zijn zo al ontzettend leuk, maar als je wil kunnen ze in allerlei kleuren gemaakt worden. De mijne zijn allemaal wit geworden, omdat ik het er wel chic vond uit zien. Mijn dochter heeft ze ook gemaakt, maar die is met mint-groen aan de slag gegaan. 

Wat heb je nodig:

  • Wol
  • Kledinghanger (De mijne komt van Sostrene Grene €1,22)
  • Schaar
  • Stukje karton (10cm) 
  • Zwarte stift

Wikkel je wol ongeveer 25 keer om het stukje karton, doe dit niet te strak. Schuif een stukje draad onder je wikkel heen en knop dit strak vast.

[easy-image-collage id=2861]

Schuif de wol voorzichtig van je karton af en leg het neer zodat je knop bovenaan ligt. Knip een stukje wol af en knop dit op 1/3 van het knopje af om zo het hoofdje van de spook te creeëren. Knip nu de lusjes onderaan door.

[easy-image-collage id=2862]

Je spookje is bijna klaar! Teken met een zwarte stift 2 oogjes op je spookje en klaar is je spookje. 

[easy-image-collage id=2865]

Geef je spookjes verschillende lengtes zodat het wat speelser eruit ziet als je ze aan je kledinghanger knoopt. Ik heb 13 spookjes gemaakt om de hanger te vullen. 

[easy-image-collage id=2866]

 Je kunt je hanger aan de muur hangen, maar voor het raam is ook heel leuk! Bind evt. lichtjes om je hanger. Ik ga dit zelf ook nog uitproberen, maar heb nog geen lichtjes in huis. Zo gauw ik dit heb laat ik je het resultaat zien op instagram.

Veel knutselplezier

Love, Elisabeth


Related Posts

DIY // Halloween raamtekening van Raamtekening

DIY // Halloween raamtekening van Raamtekening

Een beetje later dan normaal, iets met een krijtstift die niet meewerkte…..grumble. HAPPY HALLOWEEN!  Bovenstaande raamtekening is een ontwerp van Tirzaworld en is speciaal ontworpen voor Raamtekening. Op Raamtekening kun je heel veel leuke raamtekeningen vinden in diverse thema’s, die jezelf op een raam kan […]

DIY // Wandhanger met Origami Bladeren

DIY // Wandhanger met Origami Bladeren

  Afgelopen week en weekend heb ik, tussen alle andere dingen door, heel veel blaadjes zitten vouwen. Een ideaal werkje om even tot rust te komen.  Eerst wilden ik er een slinger van maken, maar toch besloten om er een wandhanger van te maken. Misschien […]Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *