Het Kleurrijke & Quirky Stationery Mini-Warenhuis

DIY // Spinnenweb van Papier

DIY // Spinnenweb van Papier

Op deze herfstige zondag een leuke papier DIY. Ik heb spinnenwebben van papier gemaakt. Het idee zag ik op Pinterest met zwarte vuilniszakken, maar ik heb ze gemaakt met inpakpapier uit het Flow Book for Paper Lovers. Nu zijn ze niet zo eng en lekker vrolijk…….een web voor een happy spinnetje. 

Wat heb je nodig:

  • Een vierkant stuk papier
  • Maskingtape
  • Potlood
  • Liniaal
  • Schaar

 

Vouw het papier door de helft en daarna weer door de helft, maar maak alleen een vouw onderin het hoekje. Vouw dan een driehoek met je vouw als uitgangspunt. Draai je papier om en doe hetzelfde aan die kant.

[easy-image-collage id=2896]

 

 Je hebt nu iets dat lijkt op een frietzak. We gaan nu de bovenkant wegknippen. Zoek het laagste stukje van de bovenkant op en zorg voor een rechte lijn waarover je de bovenkant kunt wegknippen.  Vouw je driehoek door de helft. 

[easy-image-collage id=2898]

 

 Maak de open kant dicht met maskingtape. Zet een lijn op ong. 0,5 cm van de rechte kant en teken dan een boog vanuit de rechterbovenkant naar de linkerbovenkant en herhaal deze boog iedere cm tot je beneden bent. Knip de bovenkant weg en daarna knip je over iedere boog die je hebt gezet tot de lijn aan de rechte kant.

[easy-image-collage id=2900]

 

 Snij met een mesje om en om een boogje weg. Haal nu voorzichtig de maskingtape weg en vouw je spinnenweb uit.

[easy-image-collage id=2903]

 

En klaar is je spinnenweb!

 Knip er een spinnetje bij of voeg een plastic exemplaar toe en je web is compleet! 

Veel vouw plezier!

Love, Elisabeth

 

 


Related Posts

DIY // Halloween raamtekening van Raamtekening

DIY // Halloween raamtekening van Raamtekening

Een beetje later dan normaal, iets met een krijtstift die niet meewerkte…..grumble. HAPPY HALLOWEEN!  Bovenstaande raamtekening is een ontwerp van Tirzaworld en is speciaal ontworpen voor Raamtekening. Op Raamtekening kun je heel veel leuke raamtekeningen vinden in diverse thema’s, die jezelf op een raam kan […]

DIY // Wandhanger met Origami Bladeren

DIY // Wandhanger met Origami Bladeren

  Afgelopen week en weekend heb ik, tussen alle andere dingen door, heel veel blaadjes zitten vouwen. Een ideaal werkje om even tot rust te komen.  Eerst wilden ik er een slinger van maken, maar toch besloten om er een wandhanger van te maken. Misschien […]Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *