Het Kleurrijke & Quirky Stationery Mini-Warenhuis

DIY Kerst // Wasknijper Ballerina’s

DIY Kerst // Wasknijper Ballerina’s

Regelmatig zie ik ze voorbijkomen op Pinterest…die schattige poppetjes gemaakt van ouderwetse wasknijpers. Zo leuk om te maken. Als ik iets zie op Pinterest wil ik daar wel mijn eigen draai aangeven, maar juist die eigen draai kon ik niet echt vinden. Totdat ik iets ander ging haken en ik tijdens het haken ineens dacht…hey, dat is een leuk tutu-tje voor de wasknijpers! Dus dan ga ik experimenteren met vanalles en daar zijn deze ballerina’s uit ontstaan. 

 

Wat heb je nodig

ouderwetse wasknijpers (Dille & Kamille of Vlindersinjebuik)

Garen (byClaire Sparkle @Echtstudio)

Haaknaald 4 mm 

Paint markers (Action)

Kleine houten kralen  (Sayila)

Glitters (Action)

Metalen schroefoogjes (Sayila)

Nylon draad (Sayila)

Haarlak

Schaar

Lijmpistool

 

Haakpatroon rokje 

Haak een ketting van 6 losse

Haak een half vaste in de eerste losse van de ketting (je hebt nu een ring) 

Haak 3 losse (eerste stokje)

Haak in de ring 11 stokjes (12 stokjes in totaal) en sluit met een halve vaste in de 3 losse. 

Haak een halve vaste tussen de 3 losse en het stokje van de vorige toer. Haak 3 losse. *Haak een Rstv in het volgende stokje, stokje tussen de stokjes van de votihe toer.* ** herhaal tot einde, sluit met een halve vaste. 

Haak 1 losse en haak een Rva om de 3 losse van de vorige toer. Haak 3 losse. 

*Haak 1Rstv, 1losse en in om de volgende steek 1 Rsta, 1 losse* ** herhaal tot einde. Sluit de toer met een halve vaste en hecht af.  

 

Schilderen van de popjes

De popjes heb ik met paint markers van de Action “beschilderd” deze werken erg goed en snel. Om de knotjes te maken heb ik houten kralen gebruikt die ik ook met een paint marker zwart heb gemaakt. Zowel het rokje als het houten knotje heb ik met een lijmpistool vast gezet. De giltters op de haren heb ik vast “gelijmd” met wat haarlak( ik had geen spraylijm in huis)…..dus eerst haarlak spuiten en dan de glitters over de haren sprinkelen. Daarna ben ik er nog een keer met haarlak overheen gegaan om het te fixeren. 

Bovenop het hoofdje heb ik voorzichtig het schroefoogje, met een tangetje, er in gedraaid. Nylon draadje er door en je kunt ze in je kerstboom hangen!

 

Hopelijk heb ik alles goed uitgelegd en kunnen jullie zelf aan de slag. Laten jullie zien wat je gemaakt hebt? Dit kan hieronder in de comments of op instagram of facebook.

Liefs, Elisabeth


Related Posts

DIY // Halloween raamtekening van Raamtekening

DIY // Halloween raamtekening van Raamtekening

Een beetje later dan normaal, iets met een krijtstift die niet meewerkte…..grumble. HAPPY HALLOWEEN!  Bovenstaande raamtekening is een ontwerp van Tirzaworld en is speciaal ontworpen voor Raamtekening. Op Raamtekening kun je heel veel leuke raamtekeningen vinden in diverse thema’s, die jezelf op een raam kan […]

DIY // Wandhanger met Origami Bladeren

DIY // Wandhanger met Origami Bladeren

  Afgelopen week en weekend heb ik, tussen alle andere dingen door, heel veel blaadjes zitten vouwen. Een ideaal werkje om even tot rust te komen.  Eerst wilden ik er een slinger van maken, maar toch besloten om er een wandhanger van te maken. Misschien […]Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *