Het Kleurrijke & Quirky Stationery Mini-Warenhuis

Iedere bloembol zit vol belofte!

209623

Bloembollen zorgen voor een gouden randje

Iedereen kan bloembollen planten! Het is makkelijk en de beloning is groot. Voorjaarsbloeiende bloembollen zoals krokussen, narcissen, tulpen en blauwe druifjes geven je tuin een gouden randje. Wie nu even in de tuin of op het terras wat bollen plant, krijgt gegarandeerd een kleurrijk voorjaar.

 

Verborgen kwaliteiten

Voor kleur, plezier, verrassing en vrolijkheid ben je bij bloembollen aan het juiste adres want ze hebben al die kwaliteiten in huis. Je zou het zo op het eerste gezicht misschien niet verwachten maar een droge bloembol is een en al belofte! Bloembollen kunnen niet mislukken want de bloem zit al in de bol. Het enige wat ze nodig hebben is een plekje in de aarde.

209620

Verschillende bloeiperiodes, kleuren en hoogtes

Wie het een beetje uitkient heeft wekenlang plezier van bloeiende bloembollen in zijn tuin. Een leukere lente kun je jezelf niet wensen. De lente begint al vroeg in januari/februari met winterakonieten, sneeuwklokjes, krokussen en dwergirissen. Dan volgen in maart/april onder meer anemonen, narcissen, blauwe druifjes, hyacinten en tulpen. En de sieruien sluiten dan de bloeiperiode van de voorjaarsbloeiende bloembollen af en dan zitten we alweer in juni.

 

 De planttijd

Plant voorjaarsbloeiende bloembollen vanaf eind september tot in december op een zonnige plaats. Bloembollen hebben een koude periode nodig om in het voorjaar te bloeien.

209621

 Zo plant je

Maak voordat je ze plant eerst de aarde eerst goed los. Hoe diep de bollen de grond in gaan is afhankelijk van de dikte van de bol. Plant ze gemiddeld twee keer zo diep als de hoogte van de bol. Of hou de volgende vuistregel aan. Plant bollen vanaf 5 cm en groter, zo’n 15 cm diep. En zet kleinere bollen van zo’n 2.5 cm op een diepte van 7 tot 10 cm.

 

@-{— Elke


Related Posts

Vrolijke plantenbakken voor op je balkon of tuin

Vrolijke plantenbakken voor op je balkon of tuin

Wil je graag je balkon of tuin op vrolijke met mooi gekleurde potten, maar ben je bang dat je daardoor ruimte verliest of dat jouw tuin of balkon veelste klein is voor bloemen en planten. Elho heeft een prachtige collectie ontworpen voor mensen met een […]

DIY {Vintage Planthangers}

DIY {Vintage Planthangers}

Today I’m going to show you a very simple and quick idea to make your won planthangers. All I used was vintage cups (I got them for €0,35ct) from the thriftshop, bakers twine, soil and small petunia cuttings. Fill te cups with some soil. Put […]



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *