Het Kleurrijke & Quirky Stationery Mini-Warenhuis

Haakpatroon // Zachte, chunky kindersjaal

Haakpatroon // Zachte, chunky kindersjaal

Het idee voor deze kindersjaal komt van een andere sjaal die ik ergens voorbij zag komen en waar ze de Lemon peel stitch gebruikte. Ik heb het patroon aangepast naar kinderformaat. De lemon peel stitch is een steek die ik stiekem veel gebruik, omdat deze lekker weg haakt op de bank terwijl je, je favoriete serie kijkt. 

De sjaal is uiteindelijk superzacht en chunky geworden! De wol die ik gebruikte is een acryl/wol combi van de Zeeman met de prachtige naam Julia. 1 bol van 100 gram kost €1,99 en is precies genoeg om de sjaal te haken. Ik gebruikte haaknaald nr.8 .

[easy-image-collage id=3491]

 • Voor een peuter maat haak je 20 losse en voor een kleuter maat 22 losse
 • rij 1: vaste in de 2de steek vanaf de naald, vaste in de rest van de losse, 1 losse en draai je werk.
 • rij 2: vaste in de 1ste 2 steken, *stokje in de volgende steek, vaste in de volgende steek, herhaal vanaf * tot laatste steek, vaste in de laatste steek, 1 losse, draai je werk. 
 • rij 3: vaste in de 1ste steek, *stokje in volgende steek, vaste in volgende steek, herhaal vanaf *, 1 losse, draai je werk. 

Herhaal rij 2 & 3 tot je werk ongeveer 85 cm is voor het Peutermaatje en 93 cm voor het Kleutermaatje. 

Zet je draad vast, maar knip het niet te kort af , omdat je met de draad de twee uiteinde aan elkaar gaat zetten. Ik heb mijn draad door de steken van beide uiteinde gehaald en zo steeds op een neer tot de andere kant.

Werk je draden mooi weg. 

[easy-image-collage id=3487]

Storm draagt op de foto de sjaal in kleuter formaatje. Hij vindt de sjaal heerlijk zacht en loopt er het liefst nu al de hele dag mee rond! 

Hebben jullie ook al zo’n zin in de herfst of mag de nazomer nog even voortduren?


Related Posts

Haakpatroon // Sjaal voor je voorjaarsbollen

Haakpatroon // Sjaal voor je voorjaarsbollen

Af en toe heb ik van die momenten dat mijn creativiteit een ‘Oh, maar dit kan weleens heel leuk zijn’ ideetje heeft en ik moet dat dan uitproberen. Dit haakpatroon is dus het resultaat van zo’n momentje. Je haakt deze schattige sjaaltjes in nog geen […]

Haakpatroon // Mistletoe

Haakpatroon // Mistletoe

  Nu hoef ik echt niet iedereen te kussen die onder de mistletoe loopt…ieew, de anderhalve meter maatregel is voor mij echt geen straf, maar het staat wel heel leuk in huis. Maar waar komt die traditie toch vandaan? Volgens een verhaal in de Noorse […]2 thoughts on “Haakpatroon // Zachte, chunky kindersjaal”

 • Hé Elisabeth,

  Ziet er super leuk uit en ben ook begonnen. Maar weet je zeker dat het 20 lossen moeten zijn? Dan wordt hij toch nooit breed genoeg om over het hoofd te doen? Of bedoel je 20cm?

  • Hoi Esther,

   Wat leuk dat je de sjaal gaat haken! Het “moeten” echt 20 lossen zijn. Dat is namelijk de breedte/hoogte van de col en niet de lengte. Succes met haken! Liefs Elisabeth

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *