Het Kleurrijke & Quirky Stationery Mini-Warenhuis

Chocolate Marshmallow Fudge

IMG_1598

Fudge, Chocolade en marshmallows zijn 3 van mijn meest favoriete snoeperijen en toen ik dit recept tegen tijdens een recepten-speur-middag tegen kwam, kon ik mijn geluk niet op. A match made in heaven…..jummie.

Samen met Thorben (5 jr) ben ik afgelopen zaterdag aan de slag gegaan en binnen een half uur was het gepiept. Wat een leuk recept om samen met de kids te maken. Ze kunnen onder begeleiding veel zelf doen. Helaas moesten we wel tot de volgende ochtend/middag wachten totdat de fudge hard genoeg was om blokjes van te snijden.

IMG_1605

 

Wat heb je nodig om deze heerlijke snoeperij te maken?

  • Blikje gecondenseerde melk
  • 300 gram chocolade naar keuze, ik heb melkchocolade gebruikt.
  • 40 gram roomboter
  • 1/2 pakje Frisia mini marshmallows of grote marshmallows in stukken gesneden.
  • vierkant of rechthoekig bakblik. (niet te groot)
  • bakpapier
  • pannetje.

Bekleed je bakblik met bakpapier. Dit zorgt er straks voor dat je de fudge makkelijker uit het blik kunt halen.

Hak de chocolade in kleine stukjes zodat het makkelijker kan smelten. Doe de  de gecondenseerde melk  in een pannetje en voeg in kleine hoeveelheden de in stukjes gehakte chocolade en roomboter toe. Verwarm dit langzaam al roerend op het fornuis tot het helemaal gesmolten is. Voeg dan de marshmallows toe, maar bewaar een handjevol om er later als decoratie overheen te strooien.

Giet de fudge in je bakblik en zet deze dan 15 minuten in de vriezer. Na die 15 minuten haal je het bakblik uit de vriezer en verdeel de rest van de marshmallows over de fudge en druk deze een beetje aan zodat ze een beetje vastplakken aan de fudge. Nu kan het lange wachten gaan beginnen 🙁 Zet de fudge 12 uur in de koelkast.

Stort de fudge uit de vorm en snij je er met een scherp keukenmes blokjes van.

Smakelijk  @-}—

IMG_1602

 Foto’s: Elisabeth’s Way


Related Posts

Wolken Cake

Wolken Cake

Vorige week had ik zin om te bakken, maar het moest niet te ingewikkeld worden. Normaal gesproken ben ik niet bang voor een gedecoreerde taart met verschillende smaken maar nu moest het een taart worden van het soort ‘grote stappen, snel thuis’. Ik zag bij […]

DIY: De Hele Winter Verse Kruiden

DIY: De Hele Winter Verse Kruiden

In de winter is het altijd wat lastiger om aan verse kruiden te komen en als je ze al kunt vinden zijn ze ontzettend duur. Ik persoonlijk vindt het heerlijk om met verse kruiden te werken en gebruik ze ontzettend veel in mijn eigen gerechten […]5 thoughts on “Chocolate Marshmallow Fudge”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *