Het Kleurrijke & Quirky Stationery Mini-Warenhuis

The Green Bar // Mini-tuintje in een oude fles

The Green Bar // Mini-tuintje in een oude fles

Zweden

Ieder jaar gaan wij in Zweden op vakantie, om daar héérlijk te genieten bij ons zomerhuis op het prachtige eiland Alnö. Tijdens onze laatste vakantie in Zweden vond mijn vriend, bij de Systembolaget*, een gin van een distilleerderij uit Stockholm. Wij zijn geen drinkers, maar vinden het tijdens de vakantie lekker om af en toe een drankje te doen. Mijn vriend had voor zichzelf gin & tonic gemaakt Ik heb altijd gedacht dat ik geen gin & tonic lusten, dus voor mij geen gin & tonic. Maar de roze kleur trok toch wel erg en ik graag nieuwe dingen probeer, nam ik een slokje….oef, dat is lekker! En zeker op een warme dag! De fles waar de gin in zat vond ik erg mooi…..tja, kan ook niet anders met een roze kurk! Ik wilden de fles graag bewaren en er door The Greenbar een ecosysteem in laten maken.

 

 

 

The Green Bar

In het centrum van ‘s-Hertogenbosch kun je The Green Bar vinden. Daar maakt Nicolette, aan een echte bar, prachtige ecosystemen in oude drank flessen, die verzameld worden door de horeca in de omgeving. Zo kun je aan de bar een Bloody Mary of een Desperado bestellen.  Je geen krijgt dan geen alcoholisch drankje, maar een mooi ecosysteem met plantjes die passen bij de naam van het drankje! Natuurlijk is het mogelijk om, net zoals ik heb gedaan, je eigen fles mee te nemen en te laten vullen. Nicolette kijkt dan samen met je welke plantjes er in passen en terwijl het ecosysteem gemaakt wordt kun je genieten van een héérlijke virgin cocktail en de geweldige kennis van Nicolette, die vol enthousiasme verteld over de ecosystemen.

 

[easy-image-collage id=3508]

 

 

Ecosysteem

De sticker op de fles heeft Nicolette laten zitten omdat ik dit graag wilde. Normaal gesproken worden bij de flessen alle sticker eraf gehaald, maar de fles is genummerd en de naam van mijn favoriete stad staat er op, dus zit de sticker er nog fijn op!

Mijn fles werd gevuld met roze glas steentjes, omdat de gin roze was en we dit wel heel mooi vonden passen, en diverse andere laagjes.Verder zit er een varentje, 2 fittonia’s, 1 met roze blaadjes, bol mosje, plat mos, springstaartjes (kleine beestjes die meehelpen het ecosysteem gezond te houden) en een piepkleine mama eland.

Mijn prachtige fles is zo een prachtig ecosysteem met fijne herinneringen aan een vakantie in Zweden geworden!

 

Liefs, Elisabeth

 


*De Systembolaget is een overheidswinkel waar de Zweden hun drank kunnen kopen. Drank is in Zweden niet zoals hier te koop in de supermarkt.

Fotografie: Elisabeth’s Way

 


Related Posts

Vrolijke plantenbakken voor op je balkon of tuin

Vrolijke plantenbakken voor op je balkon of tuin

Wil je graag je balkon of tuin op vrolijke met mooi gekleurde potten, maar ben je bang dat je daardoor ruimte verliest of dat jouw tuin of balkon veelste klein is voor bloemen en planten. Elho heeft een prachtige collectie ontworpen voor mensen met een […]

Bureauplant van het jaar 2012: De Livistona

Bureauplant van het jaar 2012: De Livistona

De Livistona is de Bureauplant van het Jaar 2012. Een jury met vertegenwoordigers uit wetenschap en praktijk boog zich samen met een gebruikerspanel over een vijftal kamerplanten om er één uit te roepen tot Bureauplant van het Jaar. De Livistona behaalde zowel in het laboratorium […]Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *