De Zonnebloem & Beauty

Stralend geel en boordevol energie. De zonnebloem is dé bloem om het gevoel van de zomer mee vast te houden. Geniet van de zonnige uitstraling van Helianthus!

Stralend als de zon pronkt de zonnebloem met haar fraaie  bloemen. De zonnebloem (Helianthus) is met recht de koningin van de zomerbloemen. De bloem lijkt niet alleen op de zon. Het is alsof de kracht van de zon erin is opgenomen. De zonne-energie spat ervan af! Elke bloem bestaat uit honderden buisbloempjes die in een fascinerend patroon van elkaar kruisende spiralen gerangschikt zijn. Het hart wordt omringd door stralend gele bloembladen, die voor het zonnige effect verantwoordelijk zijn. Naast de bekende gele zonnebloem zijn er ook oranje, bruine en donkerrode zonnebloemen.

 

 

 

 

 

 

 

 

ZONNEBLOEMPITTEN

Helianthus behoort tot de composietenfamilie (Compositae). De naam Helianthus is afgeleid van het Griekse woord helios, wat zon betekent. Van oorsprong komt de zonnebloem uit Noord-Amerika. Het is een eenjarige plant die flink de hoogte in gaat. De hoogste zonnebloem ooit gemeten is maarliefst 7 meter! In de zomer bloeit de zonnebloem met een of meer imposante bloemen. Als de bloemen op het veld blijven staan, vullen de bloemhoofden zich met zonnebloempitten (zaden), waar vogels dol op zijn. Zonnebloemen worden overigens ook geteeld voor de productie van zonnebloemolie, die uit de zaden geperst wordt.

DE ZONNEBLOEM & BEAUTY

Wist je dat zonnebloem olie ook veel gebruikt wordt in diverse beautyproducten? Kijk maar! RS Natural Cosmetics gebruikt de zonnebloem olie in mijn all time favorite de Deep Smoothing Oil Serum. Later volgt nog een review over dit geweldige product!

 

 

 

 

De The Beauty Bakery en The Body Shop gebruiken beide ook de olie in hun porducten! Helaas heb ik deze producten nog nooit kunnen testen! Snel maar eens doen, ik ben vooral erg nieuwsgierig naar de producten van The Beauty Bakery.

 

 

 

 

 

IN DE VAAS

De zonnebloem doet het heel goed alleen in de vaas of maak een mooi zomers boeket met wilde bloemen. Ook als bruidsboeket maakt ze een zomerse bruiloft helemaal af. De zonnebloem mag dan wel de Koningin van de zomerbloemen zijn, ze past zich perfect aan in de vaas met andere bloemen.

VERZORGINGSTIPS

De zonnebloem is jaarrond verkrijgbaar. Het aanbod is het grootst vanaf juni tot en met oktober. Zowel de bloemen als de bloemharten zijn zeer decoratief. Voor Helianthus gelden de gebruikelijke verzorgingstips: snij een stukje van de stelen, verwijder de onderste bladeren en zet de stelen in schoon water met snijbloemenvoedsel. Doe niet teveel water in de vaas ivm de beharde stelen.

 Bron : puresummerflowers.nl, The Beauty Bakery, The Body Shop, RS Natural Cosmetics2 thoughts on “De Zonnebloem & Beauty”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.