Bloem van de maand: Phlox

Ik ben zo blij dat Phlox bloem van de maand is. Phlox is al jaren 1 van mijn favoriete bloemen, voornamelijk om de prachtige kleuren en de geur! Phlox geurt heerlijk, maar niet te overheersend. Phlox is er in vele kleuren, van puur wit tot roze, paars of gemixte kleuren. Ze is prachtig in een boeket, maar ook prima geschikt om alleen in een vaas te staan.  Phlox is jaarrond verkrijgbaar. De bloem is prachtig in tuinboeketten – alsof je de bloemen net geplukt hebt. De bloem leeft door op de vaas; alle bloemetjes komen open.

 

De naam Phlox is afgeleid van phlogos, wat vlam betekent. De bloem wordt ook wel vlambloem genoemd. Waarschijnlijk verwijst deze naam naar de felle kleuren waarin deze bloem voorkomt. Phlox staat voor: Bekwaamheid en Vaardigheid in werk

Voor boeketten met Phlox gelden de gebruikelijke verzorgingstips: snij een stukje van de stelen, verwijder de onderste bladeren en zet het boeket in schoon water met snijbloemenvoedsel.

Persoonlijk weetje: Mijn nickname is Phlox, ik kan namelijk op zijn tijd best wel vlammen 😉 Mijn allereerste character in World of Warcraft (ja, ik ben een gamer en een fanatieke) kreeg de naam Phlox.

Liefs, Elke

Voor meer informatie over zomerbloemen, kijk eens op de site van PurE summer flowersLeave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.