Het Kleurrijke & Quirky Stationery Mini-Warenhuis

Blauw Bloed

Laatst was ik met mijn vriend bij het tuincentrum waar hij deze Blauwe orchidee (Phalaenopsis Royal Blue) zag staan. Hij was er meteen helemaal weg van en mocht deze Blauwe beauty dus mee naar huis. Ik zelf weet nog niet helemaal wat ik er van moet vinden.

Persoonlijk zou ik nooit een bloem of plant kopen die ‘geverfd’ is. Toen ik als stagiaire in een bloemenzaak werkte kregen wij met enige regelmaat ‘geverfde’ bloemen en wat vond ik dat toch lelijk. Ik had er geen goed woord voor over. En die terughoudendheid voor ‘geverfde’ bloemen en planten heb ik nog steeds.

Van origine bestaat er geen blauwe phalaenopsis, deze Phalaenopsis Royal Blue is tot stand gekomen door de plant blauwe inkt te geven (hoe ze dat doen weet ik niet precies, ik zou dat graag eens willen bekijken bij de kweker) en de blauwe kleur van de bloem zal op den duur dus vervagen. Er is maar 1 kweker (zij hebben ook het patent in handen) in de hele wereld die deze phalaenopsis kweekt en deze is gevestigd in Nederland. Zij hebben in 2011 De Glazen Tulp gewonnen in de categorie beste concepten.

Dit is wat de jury zei: De vakjury noemde het een gewaagde innovatie, de blauwe kleur trendy is en dat consumenten hierom zullen vechten.

De Phalaenopsis staat nu een week in huis en ik moet zeggen dat ik haar nog niet eens zo onaardig vind. Ten eerste omdat ik een blauwe fan van de bovenste plank ben en ten tweede ze ziet er niet nep uit, de kleur is mooi opgenomen in de bloem bladeren.

Wat vinden jullie van deze Blauwe Beauty?

 

 

 

Bron: http://www.vgorchids.eu/nl/vg-colours


Related Posts

Vrolijke plantenbakken voor op je balkon of tuin

Vrolijke plantenbakken voor op je balkon of tuin

Wil je graag je balkon of tuin op vrolijke met mooi gekleurde potten, maar ben je bang dat je daardoor ruimte verliest of dat jouw tuin of balkon veelste klein is voor bloemen en planten. Elho heeft een prachtige collectie ontworpen voor mensen met een […]

Bruidsboeketten met Vetplanten

Bruidsboeketten met Vetplanten

Vele van ons zien vetplanten als een ouderwetse saaie plant!  Maar niks is minder waar, ze zijn weer Über hip en dan voornamelijk in bruidsboeketten. Prachtig zijn de boeketten met de vetplanten. Ze geven de boeketten iets stoer’s en onvergankelijk’s door hun grijze gloed en dikke […]4 thoughts on “Blauw Bloed”

  • Ik vind de kleur prachtig, heel bijzonder! Maar dat dit kunstmatig tot stand is gekomen spreekt me, net als jou, ook wat minder aan. Als het op een “plantwaardige” manier is gebeurd is het wel wat minder “erg” en het is toch ook wel zeer innovatief.

    Ik had laatst witte orchideeën in een mooie ronde bak staan. Helaas deden ze niet wat ik wilde, namelijk: open gaan. In plaats daarvan bleven de knoppen potdicht zitten en stierven nieuwe knoppen direct af. Ik heb alles volgens het boekje gedaan als ik de bloemist waar ik ze kocht mag geloven. Geen idee wat er mis is gegaan. Inmiddels zijn de (dode) orchideeën vervangen door vetplantjes 🙂 En die doen het goed.

    • Wat raar dat de knoppen niet open zijn gegaan. Ik zou haast zeggen dat de ze het te koud hebben gehad. Vreemd! Volgende keer zou ik terug gaan naar de bloemist.Vetplantjes zijn ook leuk en erg makkelijk in onderhoud (ook wel handig).

  • Hoi Elke,
    Bij welk tuincentrum heb je deze gekocht? Ik ben namelijk deze week ook bij een tuincentrum geweest waar ze deze verkochten. Mij werd daar verteld dat de bloem blauw gespoten is en wanneer er nieuwe bloemen aan kwamen, deze gewoon wit zouden zijn.

    • Ik heb de plant bij de Overvecht gekocht. De planten krijgen inkt, maar eenmaal thuis geef je ze gewoon water en daardoor verdunt de hoeveelheid inkt en zijn de nieuwe knoppen lichter van kleur of zelfs wit. De website vd kweker geeft dat ook aan. Ze zijn dus niet bespoten met kleurstof. Mijn phalaenopsis staat nog steeds prachtig in bloei en de onderste bloemen zijn inderdaad heel licht blauw/wit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *