Het Kleurrijke & Quirky Stationery Mini-Warenhuis

Alstroemeria verrast

De Alstroemeria is dit jaar een graag geziene gast in de vaas. Met haar mooie symboliek, bijzondere bloemen, rijke kleurenpalet en lang vaasleven kun je deze latina gerust een regelrechte surprise noemen. Van bloemen wordt je al blij, maar de Alstroemeria maakt er een fiësta vol verrassingen van!


Kleurrijke latina

De exotische Alstroemeria wordt ook wel Incalelie genoemd. Het is een verwijzing naar haar natuurlijke habitat: Zuid-Amerika. Aan de lange steel verschijnen maar liefst zes tot acht bloemen. Ze hebben een vlammende binnenzijde en zijn vaak voorzien van een exotisch tijgerprintje. De fleurige latina is er in veel verschillende kleuren als wit, geel, rood, oranje, paars en roze. Een ideale bloem om mee te mixen of om solo in een vaas te zetten. Het vaasleven van de Alstroemeria is verrassend lang. De bloem blijft al gauw zo’n twee weken mooi in een vaas. Snij de bloem schuin af en zorg er wel voor dat het water in de vaas helder blijft.


Symboliek

Dat de Alstroemeria opduikt in menig boeket is niet verwonderlijk. Behalve haar look spreekt ook haar betekenis van ‘vriendschap & toewijding’ tot de verbeelding. De zes bloemblaadjes van de Alstroemeria staan daarbij voor begrip, humor, geduld, medeleven, daadkracht en respect. Belangrijke ingrediënten voor een langdurige vriendschap.


Verrassingsactie

Wil jij een vriendschap bekronen? Doe dan mee met de Alstroemeria-actie bij bloemisten. Bij aankoop van een boeket ontvang je een actiekaart. Vermeld waarom jouw vriendschap gevierd moet worden met een Alstroemeriaboeket en stuur de kaart op. Uit alle inzendingen worden de tien mooiste redenen gekozen. Zowel jij als je vriend of vriendin worden dan verrast met een gratis boeket. De actie loopt van 3 tot en met 22 september 2012.


Kijk voor meer informatie en inspiratie over bloemen op www.mooiwatbloemendoen.nl

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/3837141/?claim=t4p9xcgk6ss”>Follow my blog with Bloglovin</a>


Related Posts

Review + Win-actie Bomb Cosmetics

Review + Win-actie Bomb Cosmetics

Bomb cosmetics is een Engels bedrijf en heeft een keur aan handgemaakte badproducten die stuk voor stuk heerlijk ruiken en goed zijn voor je huid. Ze beloven ook dat geen van de producten getest is op dieren en ze garanderen dat alle ingrediënten aangeleverd door […]

DIY: Een beetje verkoeling voor warme dagen

DIY: Een beetje verkoeling voor warme dagen

DIY: Bloemen ijsjes Op warme dagen vind ik het geweldig om voor mijn kids zelfgemaakte ijsjes te maken. Het is leuk om te doen, budget vriendelijk en snel. Vandaag het recept om bloemen ijsjes te maken, want dit is tenslotte een site over bloemen. Als […]3 thoughts on “Alstroemeria verrast”

  • Toen ik nog in een bloemenwinkel werkte genoot ik enorm van het binden van boeketten met alstroemeria erin, zo’n dankbare bloem en in alle kleuren van de regenboog te vinden. Leuk om terug te zien!

    • Jeee, wat leuk dat jij in een bloemenwinkel hebt gewerkt. Ik ben afgestudeerd bloemist en heb het heel lang links laten liggen, maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan.

  • Wat een prachtige bloem! Vroeger, toen ik als boeren-tienermeisje op het land werkte en bloemen plukte konden ze me niet kleurig genoeg zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *