Het Kleurrijke & Quirky Stationery Mini-Warenhuis

Orchid Shoe van Jan Jansen

Een tijd geleden vertelde ik jullie al (link naar artikel) dat Jan Jansen voor zijn nieuwe Spring/Summer collectie 2013 zich liet inspireren door de Orchidee.

Afgelopen 16 oktober presenteerde Jan Jansen zijn nieuwe Spring/Summer collectie 2013. De absolute showstopper is de “Orchid Shoe by Jan Jansen”. Deze schoen is volledig geïnspireerd op orchideeën en tot stand gekomen in samenwerking met Art of Life, bestaande uit 40 kwekers van potorchideeën. De orchidee is als inspiratiebron duidelijk terug te zien in zowel het design als de materiaalkeuze van de schoen. De ‘limited edition’ schoen is vanaf februari 2013 verkrijgbaar.

De “Orchid Shoe by Jan Jansen” is een opvallende, elegante schoen die in de kleuren fuchsia, rood, terracotta, paars en cognac op de markt komt. Deze kleuren zijn gebaseerd op bestaande orchideeëntinten en komen voor bij verschillende orchideeënsoorten, zoals de Phalaenopsis, Vanda, Oncidium en Dendrobium.


Inspiratiebronnen 
De orchidee als inspiratiebron is in alle facetten van de schoen terug te vinden. De schoen is weelderig en laat de vrouwelijke kant van de orchidee zien, door het gebruik van een explosie aan orchideebloemen. Deze omhelzen als het ware de voet van de draagster van de schoen. De zachte kanten van de plant komen ook terug in het ontwerp, want de als fluweel aanvoelende bloemen van de orchidee inspireerden tot het gebruik van suède. De bandjes laten de kracht van de orchidee zien en verwijzen naar de stevige wortels. De enorme hak is een verwijzing naar het elegante, vrouwelijke karakter van ‘de Koningin van de Planten’.


Jan Jansen zegt over zijn ontwerp: “De orchidee heeft mij altijd al geboeid en toen ik hoorde dat er een orchideesoort met de bijnaam Venusschoentje bestaat, leek het mij fantastisch een schoen te ontwerpen die is geïnspireerd op deze elegante plant. De orchidee kent vele soorten en variëteiten, en elke soort heeft weer zijn eigen bloemvorm, kleuren en unieke tekeningen. Ik heb me de afgelopen maanden dan ook omringd met zoveel mogelijk verschillende orchideeën om zo tot deze unieke schoen te komen. Ik denk dat ik met de “Orchid Shoe” een draagbaar kunstwerk van de natuur heb gecreëerd.”

De “Orchid Shoe by Jan Jansen” wordt in een gelimiteerde oplage op de markt gebracht en is online en in de winkels van Jan Jansen in Amsterdam en Maastricht te koop. De schoen heeft een adviesverkoopprijs van 495 euro.

Ik moet zeggen dat ik het eindresultaat erg mooi vind, maar absoluut niks voor mij als ballerina liefhebber. Wat vinden jullie van deze bloemige pumps?

Liefs, Elke

 

 


Related Posts

DutZ Spring Collection

DutZ Spring Collection

DutZ staat bekent om hun prachtig mondgeblazen glaswerk en handgemaakte kwaliteits kaarsen.  Dit voorjaar komen ze met een prachtige collectie cilinder vazen in 21 kleuren en 3 verschillende maten. Ik ken DutZ vanuit de bloemenzaak waar ik werkte en kwalileit staat echt hoog in het […]

Over The Top

Over The Top

Toen ik tijdens mijn dagelijkse rondje over internet tegen de jurken van wedding dress designer Stelle de Libro stuitte, moest ik wel even slikken. Wat een prachtige over de top creaties! Het lijken wel taarten. Niet iedereen zal dit met mij eens zijn, maar als […]



3 thoughts on “Orchid Shoe van Jan Jansen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *